Jemy w Łodzi 2022 – Pasta&Kluchy
Jemy w Łodzi – największy festiwal kulinarny w mieście – jest organizowany już po raz szósty. W tegorocznej edycji szefowie kuchni przygotowali dania m.in. z kuchni polskiej, azjatyckiej czy włoskiej.
W festiwalowym menu znalazły się smakowite dania:
- burger z kluskami śląskimi,
- knedle ze śliwkami i polikami wołowymi,
- tagliatelle z sezonowymi grzybami,
- łódzkie kluski żelazne,
- pyzy faszerowane żebrem.
– Mamy makaron z Libanu, małe kluseczki z Turcji. Można nie tylko posmakować przysmaków, ale i wyedukować się w kwestiach kulinarnych – wyjaśnia Izabela Borowska, organizatorka wydarzenia.
Pełna lista dań wraz z festiwalowymi restauracjami dostępne są TUTAJ.
Kulinarne święto w Łodzi potrwa do niedzieli (18 września).