• O nas
  • Reklama
  • Prywatność
  • Kontakt
42 678 78 78 – 606 78 78 78
SŁUCHAJ NA ŻYWO
sobota, 7 czerwca 2025
  • Zaloguj
Radio Łódź
  • Ramówka
    • Poniedziałek
    • Wtorek
    • Środa
    • Czwartek
    • Piątek
    • Sobota
    • Niedziela
  • Podcasty
    • 7 dni w Łodzi i regionie
    • A.B.C Polskiego Rapu
    • Agata i film
    • Czas na kulturę
    • Dbaj o zdrowie
    • Ekologia. Bez. Ogródek
    • Ekonomiczna migawka
    • Gość Radia Łódź
    • Historie nieodległe
    • Im dalej w las
    • Inne audycje i podcasty
    • Liczy się człowiek
    • Łódzkie, jestem stąd
    • Masz głos
    • Na prawo patrz
    • Nasze dzieci
    • Nawiasem mówiąc
    • Niesamowity świat owadów
    • Okolice jazzu
    • Pierwszy dzień tygodnia
    • Podróże ze smakiem
    • Policja, słucham
    • Polityczny poniedziałek
    • Poranek dla aktywnych
    • Radio – czytelnia
    • Radio Nocą
    • Strefa kultury / Więcej kultury
    • Strefa ŁDK
    • Studio reportażu Radia Łódź
    • Szczeliny Łodzi
    • Szkiełko i oko
    • Świat mediów bez tajemnic
    • Taki jest świat
    • To jest temat
    • Z archiwum Radia Łódź
    • Zbudujmy rodzinę
    • Zdrowym być
    • Zwiesz się zwierz
  • Akademia Młodego Radiowca
  • Konkursy
  • Kalendarz
  • Patronat
  • Radio Łódź
    • Kontakt
    • Reklama
    • Promocja
    • Kampanie społeczne w Radiu Łódź
    • BIP
    • Rada programowa
    • Polityka prywatności
Brak wyników
View All Result
  • Ramówka
    • Poniedziałek
    • Wtorek
    • Środa
    • Czwartek
    • Piątek
    • Sobota
    • Niedziela
  • Podcasty
    • 7 dni w Łodzi i regionie
    • A.B.C Polskiego Rapu
    • Agata i film
    • Czas na kulturę
    • Dbaj o zdrowie
    • Ekologia. Bez. Ogródek
    • Ekonomiczna migawka
    • Gość Radia Łódź
    • Historie nieodległe
    • Im dalej w las
    • Inne audycje i podcasty
    • Liczy się człowiek
    • Łódzkie, jestem stąd
    • Masz głos
    • Na prawo patrz
    • Nasze dzieci
    • Nawiasem mówiąc
    • Niesamowity świat owadów
    • Okolice jazzu
    • Pierwszy dzień tygodnia
    • Podróże ze smakiem
    • Policja, słucham
    • Polityczny poniedziałek
    • Poranek dla aktywnych
    • Radio – czytelnia
    • Radio Nocą
    • Strefa kultury / Więcej kultury
    • Strefa ŁDK
    • Studio reportażu Radia Łódź
    • Szczeliny Łodzi
    • Szkiełko i oko
    • Świat mediów bez tajemnic
    • Taki jest świat
    • To jest temat
    • Z archiwum Radia Łódź
    • Zbudujmy rodzinę
    • Zdrowym być
    • Zwiesz się zwierz
  • Akademia Młodego Radiowca
  • Konkursy
  • Kalendarz
  • Patronat
  • Radio Łódź
    • Kontakt
    • Reklama
    • Promocja
    • Kampanie społeczne w Radiu Łódź
    • BIP
    • Rada programowa
    • Polityka prywatności
Brak wyników
View All Result
Radio Łódź
LIVE
Brak wyników
View All Result
  • Radio Łódź
    Radio Łódź
    Zobacz wszystkie artykuły
  • 27 września 2017 03.13

Samar Khanafer i libańskie przystawki | Pogotowie kulinarne

Pół Polka, pół Libanka. Ekspert od kuchni arabskich w Polsce. Autorka bestsellerowej książki "Hummus, za'atar i granaty". Uczestniczka III edycji programu MasterChef, której umiejętności kulinarne docenił m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN, prowadzi autorską audycje w JemRadio.pl, publikuje dla Magazynu Kuchnia i innych, pisze okołokulinarne felietony w NaTemat.pl. Prowadzi warsztaty z kuchni libańskiej w całej Polsce i dba, aby do hummusu nie dodawać sody.
Udostępnij na FacebookuTwittnij

Samar Khanafer i libańskie przystawki | Pogotowie kulinarne

Pół Polka, pół Libanka. Ekspert od kuchni arabskich w Polsce. Autorka bestsellerowej książki “Hummus, za’atar i granaty”. Uczestniczka III edycji programu MasterChef, której umiejętności kulinarne docenił m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN, prowadzi autorską audycje w JemRadio.pl, publikuje dla Magazynu Kuchnia i innych, pisze okołokulinarne felietony w NaTemat.pl. Prowadzi warsztaty z kuchni libańskiej w całej Polsce i dba, aby do hummusu nie dodawać sody.

38835 9fd6a530b75326e1df82a164a182d0dc

Przepis Samar Khanafer na TABBOULEH

Składniki:
2-3 pęczki natki pietruszki
kasza burgul
pomidory
sól
pieprz
oliwa z oliwek
cytryna

Przygotowanie:

Natkę pietruszki drobno siekamy, a pomidory kroimy w kostkę. Kaszę zalewamy gorącą wodą i przykrywamy na 10-15 minut. Z oliwy i soku świeżo wyciśniętego z cytryny przygotowujemy dressing. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem.

NazwaPlikAutor
Pogotowie kulinarne 24 wrzesnia 2017 Samar Khanafer rozmowaaudio (m4a)
audio (oga)
Pogotowie kulinarne 24 września 2017 Samar Khanafer przygotowuje przystawki – warsztatyaudio (m4a)
audio (oga)
38835 2dc4aa5bab6bd557a9ba048012f0006d
38835 f124fec411cef868ed166c81a854a37838835 814c2b7255e8ead5071a9c3b0fb8dc1e
38835 40a8e25b02d31b1f5e95b470dacd7c1c
38835 d6db3f2c91aae82fc3ec36696f8e76af
38835 d2eedaa8b7dc3b8cd1628434aa2ecb2a38835 683e28d6f2febf1c63b5405250645536
38835 e5bde675ae778ec8f3ed4f3a8965fa4338835 2c806b14678e25795525af6ced47872a

A oto przepis Samar Khanafer na najlepszy hummus

Składniki:

  • 200 gcieciorki
  • 2 łyżkitahiny
  • 1 ząbekczosnku
  • sok z 1/2cytryny
  • sól, pieprz,7 przypraw

Cieciorkę namaczamy najlepiej na noc. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości -od 40 do 60 minut. Wodę odlewamy do osobnego pojemnika. Cieciorkę mielimy, najlepiej w maszynie do mielenia mięsa, ale jeśli takowej nieposiadacie to blender też da radę. W trakcie mielenia warto dolewać wodę z gotowania, gdyż ciecierzyca jest bardzo sucha. Trzeba uważać, żeby z nią nie przesadzić i nie uzyskać rzadkiej mamałygi. Na sam koniec doparwiamy tahiną (jeśli lubicie możecie dać więcej), sokiem z cytryny, wyciśniętym czosnkiem oraz solem, pieprzem i 7 przyprawami.

Wartoprzeczytać

Piknik Bez Barier na Starym Rynku w Łodzi

Piknik Bez Barier na Starym Rynku w Łodzi

6 czerwca 2025
Zasłużony polski pilot upamiętniony na łódzkim lotnisku. "To było jego całe życie"

Zasłużony polski pilot upamiętniony na łódzkim lotnisku. “To było jego całe życie”

6 czerwca 2025
Pogoda na weekend. Zmiana pogody i silne burze

Pogoda na weekend. Zmiana pogody i silne burze

6 czerwca 2025
Łódź inwestuje pieniądze z UE. Na co przeznaczy ponad miliard zł?

Łódź inwestuje pieniądze z UE. Na co przeznaczy ponad miliard zł?

6 czerwca 2025
Poprzedni artykuł

Słuchasz i Wiesz. Rozmowa z Jackiem Saryuszem-Wolskim

Następny artykuł

Ekohydrolodzy debatują w Łodzi, jak przeciwdziałać globalnemu ociepleniu

Następny artykuł

Ekohydrolodzy debatują w Łodzi, jak przeciwdziałać globalnemu ociepleniu

Adam Pustelnik | Radio Łódź

Radio Łódź

  • Zasięg i częstotliwości
  • Historia Radia Łódź
  • Kalendarium Radia Łódź
  • Polityka prywatności
  • BIP
  • Rada programowa
  • Kampanie społeczne w Radiu Łódź
  • Kontakt

Do pobrania

  • Księga Znaku Radio Łódź
  • LOGO Radio Łódź [PDF]
  • Księga Znaku Radio Łódź Nad Wartą
  • LOGO Radio Łódź Nad Wartą [PDF]

Warto przeczytać

Piknik Bez Barier na Starym Rynku w Łodzi

Piknik Bez Barier na Starym Rynku w Łodzi

6 czerwca 2025
Zasłużony polski pilot upamiętniony na łódzkim lotnisku. "To było jego całe życie"

Zasłużony polski pilot upamiętniony na łódzkim lotnisku. “To było jego całe życie”

6 czerwca 2025

BIP

  • BIP Radio Łódź
  • Informacje ogólne o spółce
  • Struktura Radia Łódź
  • Władze spółki
  • Akcjonariusze
  • Organy opiniodawczo – doradcze
  • Udostępnianie informacji
  • Dokumenty
  • Środki publiczne
  • Ogłoszenia publiczne
  • Instrukcja obsługi BIP

© 2012-2024 Radio Łódź

Witaz ponownie!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
Sign In with Linked In
OR

Zaloguj się poniżej do swojego konta

Zapomniane hasło?

Przypomnij hasło

Please enter your username or email address to reset your password.

Zaloguj

Dodaj nową listę

Brak wyników
View All Result
  • Ramówka
    • Poniedziałek
    • Wtorek
    • Środa
    • Czwartek
    • Piątek
    • Sobota
    • Niedziela
  • Podcasty
    • 7 dni w Łodzi i regionie
    • A.B.C Polskiego Rapu
    • Agata i film
    • Czas na kulturę
    • Dbaj o zdrowie
    • Ekologia. Bez. Ogródek
    • Ekonomiczna migawka
    • Gość Radia Łódź
    • Historie nieodległe
    • Im dalej w las
    • Inne audycje i podcasty
    • Liczy się człowiek
    • Łódzkie, jestem stąd
    • Masz głos
    • Na prawo patrz
    • Nasze dzieci
    • Nawiasem mówiąc
    • Niesamowity świat owadów
    • Okolice jazzu
    • Pierwszy dzień tygodnia
    • Podróże ze smakiem
    • Policja, słucham
    • Polityczny poniedziałek
    • Poranek dla aktywnych
    • Radio – czytelnia
    • Radio Nocą
    • Strefa kultury / Więcej kultury
    • Strefa ŁDK
    • Studio reportażu Radia Łódź
    • Szczeliny Łodzi
    • Szkiełko i oko
    • Świat mediów bez tajemnic
    • Taki jest świat
    • To jest temat
    • Z archiwum Radia Łódź
    • Zbudujmy rodzinę
    • Zdrowym być
    • Zwiesz się zwierz
  • Akademia Młodego Radiowca
  • Konkursy
  • Kalendarz
  • Patronat
  • Radio Łódź
    • Kontakt
    • Reklama
    • Promocja
    • Kampanie społeczne w Radiu Łódź
    • BIP
    • Rada programowa
    • Polityka prywatności

© 2012-2024 Radio Łódź

Ta strona korzysta z plików cookie. Kontynuując korzystanie z tej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. Odwiedź naszą Politykę prywatności.
Przejdź do treści
Otwóz pasek narzędzi Dostępność

Dostępność

  • Zwiększ tekstZwiększ tekst
  • Zmniejsz tekstZmniejsz tekst
  • Czarno-białeCzarno-białe
  • Wysoki kontrastWysoki kontrast
  • NegatywNegatyw
  • Lekkie tłoLekkie tło
  • Podkreślone odsyłaczePodkreślone odsyłacze
  • Czytelny tekstCzytelny tekst
  • Reset Reset
spinner
spinner
ładuj więcej