Rosół orleański, marchewki z grzankami, panierowane ogórki – między innymi takie dania jadało się w Polsce na początku XX wieku. Czym różni się dawna kuchnia polska od obecnej, czy jest coś, co je łączy?
O gotowaniu sprzed 100 lat Małgorzata Błażewicz rozmawiała z Małgorzatą Kur, autorką bloga Pularda oraz książki „Kuchnia naszych babek”.
Posłuchaj:
00:00
1X
Przykro mi, ale nic nie znalazłem.
Proszę wpisać inną frazę
Zapraszamy do wspólnej wyprawy po smakach, muzyce i kulturze najróżniejszych krajów świata. Odwiedzimy te popularne wśród turystów, ale wybierzemy się również do tych, które nie są głównym kierunkiem podróży. Opowieści zaproszonych gości pozwolą oderwać się od codzienności i w wakacje przenoszą słuchaczy w różne zakątki świata. „Podróże ze smakiem” w każdą niedzielę po godz. 13.