Nowe wyposażenie “gastronomika”
Ich realizacja będzie możliwa dzięki unijnemu dofinansowaniu w miejską edukację. Szkoła, tak jak 21 innych placówek w Łodzi, dzięki unijnym środkom może lepiej wspierać młodzież w ich starcie w zawodzie.
Chcemy ich także przygotować do tego, by mogli sami prowadzić firmy cateringowe. Wiadomo, że są to firmy opierające się między innymi na dowozie, a więc to jest jedna z tych kompetencji i umiejętności potrzebna młodym ludziom. Oprócz tego nowoczesne techniki kulinarne w szkolenia barmańskie – mówi dyrektorka Zofia Wrześniewska.
Bez zewnętrznych środków, praktyki na nowoczesnym sprzęcie gastronomicznym, nie byłyby możliwe, bo szkoły środków własnych praktycznie nie posiadają. Dzięki blisko 3 milionom złotych, gastronomik przeprowadzi remonty, dofinansuje kursy na prawo jazdy dla uczniów i zaoferuje młodzieży kolejne bezpłatne kursy i szkolenia.