“Łódzkie gotuje” w Kutnie
Do końca listopada mistrzowie kuchni odwiedzać będą szkoły w regionie ucząc młodych ludzi gotowania tradycyjnych potraw w nowoczesnym wydaniu.
Czytaj także: Świąteczne Paczki dla niepełnosprawnych i najbiedniejszych dofinansowane przez Urząd Wojewódzki
Wspólne gotowanie w Zespole Szkół nr 2 w Kutnie pod czujnym okiem mistrza kuchni Tomasza Tracza zaczęło się od zalewajki.
Posłuchaj:
Oprócz zalewajki uczniowie 4 klasy przygotowali także zupę szczawiową, łopatkę z dzika i sernik z bryndzą. Z inicjatywy Urzędu Marszałkowskiego cieszy się nauczycielka kutnowskiej szkoły Joanna Andrzejewska.
Posłuchaj:
Cykl warsztatów kulinarnych „Łódzkie gotuje”, których ideą jest łączenie tradycji z nowoczesnością został zainaugurowany w sierpniu 2021 w Zgierzu.