Chodźmy do Restauracji! Wiosenna edycja Restaurant Week [ZDJĘCIA]
W Festiwalu bierze udział 40 łódzkich restauracji; są wśród nich zarówno lokale znane, z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i smakowi debiutanci.
Aby zarezerwować festiwalowy stolik wystarczy wejść na stronę internetową Restaurant Week i założyć Konto Gościa.Następnie należy wybrać miasto lub region, dzień i godzinę, liczbę osób i restaurację, która zaoferuje nam trzydaniowe menu. Po dokonaniu płatności otrzymamy e-mailem potwierdzenie płatności.
– Łodzianie chętnie biorą udział w festiwalach kulinarnych a dla restauracji to doskonała forma promocji. Lokalepotrzebują trochę celebracji, takich szczególnych impulsów – przekonujeIgor Jankowski z Restaurant Week Łódź.
Podczas wiosennej edycji festiwalu oprócz posiłku, oferowana będzie nam także strawa duchowa. -W restauracjach festiwalowych dostępnebędą książki. Łodzianie, czekając na przygotowywane potrawy, będą je mogli przynajmniej przekartkować, a może się okazać, że treść ich wciągnie – tłumaczy Marzena Wiśniak z Wydziału Kultury UMŁ. – Zachęcamy do przychodzenia do restauracji z książkami i pozostawiania ich dla innych. Być może mamy takie pozycje, które kiedyś były dla nas inspirujące, a teraz leżą na półce i się kurzą. Warto zrobić z nich użytek.
Festiwal potrwa do 30 kwietnia.