Od burgerów po kuchnię orientalną. Przy drodze S8 staną food trucki
To odpowiedź na sugestie kierowców, którzy domagali się większej liczby punktów gastronomicznych pomiędzy Łodzią a Wrocławiem. Do niedawna na tak długim odcinku nie można było nawet zatankować.
![Od burgerów po kuchnię orientalną. Przy drodze S8 staną food trucki 1 37416 629ebc1cb20602b2696521423890fc75](/wp-content/archiwum/files/37416-629ebc1cb20602b2696521423890fc75.jpg)
Teraz już wybudowano stacje benzynowe i restauracje ale to wciąż za mało – przekonuje Maciej Zalewski z Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. – O ile wtych Miejscach Obsługi Podróżnych, gdzie zaplanowane są stacje benzynowe, budowane są również restauracje, o tyle, MOP-y kategorii pierwszej nie mają gastronomii – pryznajeZalewski.
Zarządca trasy S8 postanowił wyłonić operatorów małej gastronomii we właśnie ogłoszonym przetargu.Właściciel budki , która od ubiegłego roku działa w sąsiedztwie “MOP Paprotnia” koło Zduńskiej Woli, Andrzej Dondziło, cieszy się, że będzie mógł w końcu stanąć na parkingu, bliżej kierowców. Zapewnia, że w jego ofercie znajdzie się więcej niż tylko fast-foody. – Największe wzięcie ma kurczak i kiełbasa ale mamy również hot dogi – mówi pan Andrzej.
Kierowcy, z którymi rozmawialiśmy,oczekują zróżnicowanej oferty – od burgerów po kuchnię orientalną.