Tegoroczna edycja festiwalu odbywa się pod hasłem “Zdrowo najedzeni”.
Zaczynamy od godziny 9.00. Będzie świetne jedzenie, a z Warszawy przyjeżdża znana dietetyczka, Anna Stolińska. Razem z nią będziemy obalać mity dietetyczne. Odwiedzi nas jogin, który będzie uczył nas medytacji oraz skupienia- mówi autorka i pomysłodawczyni festiwalu, Barbara Sokołowska-Urbańczyk.
Oprócz zjedzenia zdrowych dań i deserów będzie można skorzystać z wielu wydarzeń towarzyszących festiwalowi, a najwięcej będzie działo się w sobotę.
Postanowiliśmy karmić łodzian zdrowo. Nie tylko przekraczać dystans restauracja-klient. Postanowiliśmy na holistyczny dobrostan człowieka, czyli, że oprócz dobrego i zdrowego jedzenia liczy się też jak jemy, co robimy po pracy, czyli jakaś aktywność fizyczna – dodaje Sokołowska Urbańczyk.
W sobotę odbędą się również Targi Zdrowego Stylu Życia w Ogrodach Geyera, nie zabraknie pokazów kulinarnych, porad dietetycznych i warsztatów na temat zdrowego odżywiania.
Festiwal Dobrego Smaku został przygotowany wspólnie z Łódzkim Centrum Wydarzeń. Potrwa od czwartku do niedzieli.
oprac. jw