Lodówki społeczne
Nie marnujmy żywności. Jej nadmiar można zostawić w lodówce społecznej, oczywiście, o ile to świeże produkty. Jednym z podmiotów stawiających lodówki, z których jedzenie może wziąć każdy, jest Stowarzyszenie CHLEBA NASZEGO, działające od sześciu lat. Z jego prezesem Piotrem Kowalskim rozmawialiśmy o potrzebie tego typu rozwiązań, a także o tym, skąd u Polaków tak silne pragnienie, by w święta wszelkiego pokarmu była obfitość i by niczego nie zabrakło.Posłuchaj:
00:00
1X
Przykro mi, ale nic nie znalazłem.
Proszę wpisać inną frazę
W programie podejmujemy tematy ważne dla mieszkańców Łodzi i regionu. Te dotyczące spraw społecznych i obywatelskich, edukacji i jej problemów, kwestii uzależnień, chorób cywilizacyjnych dotykających zarówno dzieci, młodzieży jak i dorosłych. W studiu pojawiają się eksperci, przedstawiciele fundacji, stowarzyszeń i różnych organizacji. O godz. 12:10 “To jest temat” ma formę rozmów krótszych, ale od godz. 20 do 21 zapraszamy na drugą odsłonę cyklu “To jest temat”, gdzie jest to czas na pogłębione refleksje oraz dyskusję.
op. FS