Czy łódzka gastronomia to tylko fast food, kebab i pizza? A może jest w niej miejsce na orientalną kuchnię z różnych krajów świata? Co z lokalną kuchnią – czy taka w ogóle istnieje? Jeśli tak, gdzie jej szukać?
Na te pytania Agaty Zielińskiej odpowiadali:
- Izabela Borowska z Jemy w Łodzi,
- Igor Jankowski z Łódź smakuje.
Posłuchaj:
00:00
1X
Przykro mi, ale nic nie znalazłem.
Proszę wpisać inną frazę
- "To jest temat 240425 Gastronomia w Łodzi".
W programie podejmujemy tematy ważne dla mieszkańców Łodzi i regionu. Te dotyczące spraw społecznych i obywatelskich, edukacji i jej problemów, kwestii uzależnień, chorób cywilizacyjnych dotykających zarówno dzieci, młodzieży jak i dorosłych. W studiu pojawiają się eksperci, przedstawiciele fundacji, stowarzyszeń i różnych organizacji. O godz. 12:10 “To jest temat” ma formę rozmów krótszych, ale od godz. 20 do 21 zapraszamy na drugą odsłonę cyklu “To jest temat”, gdzie jest to czas na pogłębione refleksje oraz dyskusję.