Podróże ze smakiem. Kuchnia meksykańska w Łodzi
Ale Meksyk! Mamy w Łodzi kuchnię meksykańską – jej autorem jest Bartosz Sposób, który wybrał się do Mexico City, by tam nauczyć się lokalnych smaków i przenieść je do Łodzi.
Compañeros to kolorowe miejsce z dużym wyborem meksykańskich klasyków, o których Bartosz opowiedział Małgorzacie Błażewicz. #foodies na pewno kojarzą Szefa z restauracji Ramenownia by Susharnia – porozmawialiśmy także o pracy w restauracjach w Japonii i jedzeniu surowych flaków wołowych. Zapraszamy do wysłuchania rozmowy!
1. fot. Bartosz Sposób archiwum prywatne
2. fot. Bartosz Sposób archiwum prywatne
3. fot. Bartosz Sposób archiwum prywatne
4. fot. Bartosz Sposób archiwum prywatne
5. Companeros, fot. M. Błażewicz
6. Companeros, fot. M. Błażewicz
7. Companeros, fot. M. Błażewicz
8. Companeros, fot. M. Błażewicz
9. fot. KUSZ productions
10. fot. KUSZ productions
11. fot. KUSZ productions
12. fot. KUSZ productions
Zapraszamy do wspólnej wyprawy po smakach, muzyce i kulturze najróżniejszych krajów świata. Odwiedzimy te popularne wśród turystów, ale wybierzemy się również do tych, które nie są głównym kierunkiem podróży. Opowieści zaproszonych gości pozwolą oderwać się od codzienności i przenoszą słuchaczy w różne zakątki świata.