Gościem Małgorzaty Błażewicz w audycji „Podróże ze smakiem” był Antoni Rochala, łodzianin, finalista programu Bake Off, wschodząca gwiazda polskiego cukiernictwa. Pracuje i wypieka słodkości we Florencji pod okiem tamtejszych Mistrzów oraz wykłada w prestiżowej szkole kulinarnej Cordon Bleu. Rozmowa dotyczy jego kariery, życia we Włoszech, różnic kulturowych i tęsknoty za Łodzią i Polską.
Posłuchaj:
Zapraszamy do wspólnej wyprawy po smakach, muzyce i kulturze najróżniejszych krajów świata. Odwiedzimy te popularne wśród turystów, ale wybierzemy się również do tych, które nie są głównym kierunkiem podróży. Opowieści zaproszonych gości pozwolą oderwać się od codzienności i w wakacje przenoszą słuchaczy w różne zakątki świata. „Podróże ze smakiem” na antenie Radia Łódź w każdą niedzielę po godz. 13.