źródło: tekst i grafika – KAWIKS
Ruszyła właśnie kampania Kawiksu promująca zdrowe grillowanie. Firma tłumaczy nie tylko w jaki sposób grillować, aby było zdrowo, ale także rekomenduje, które produkty wybierać na grilla.
- Schab Naturalnie Dobry (100 g produktu wyprodukowano ze 125 g schabu),
- Boczek Naturalnie Dobry (100g produktu uzyskano ze 124g boczku),
- Kiełbasa Schabowa Naturalnie Dobra (100g produktu uzyskano ze 117g mięsa wieprzowego).
Poza tym wśród produktów polecanych przez Kawiks na grilla są też Kaszanka z Certyfikatem QAFP, która nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku oraz Kiełbasa Patocka, która zawiera aż 95% mięsa wieprzowego.
Jak wiadomo, nie samym mięsem człowiek żyje podczas grillowania. Dodatki również wpływają na smak i atrakcyjność serwowanych posiłków. Kawiks sugeruje, aby na talerzu oprócz mięs znalazły się także świeże warzywa.
Kawiks kreuje rozsądne nawyki żywieniowe i promuje wiedzę w zakresie racjonalnego odżywiania. Zapewnia konsumentom świadomy wybór, stale poszerzając asortyment pełnowartościowych, wysokobiałkowych produktów, które są częścią zbilansowanej diety oraz pomaga w prawidłowym odżywianiu i funkcjonowaniu organizmu.
Jak widać, grillowanie może być zdrowe, gdy odpowiednio się do tego przygotujesz, gdy wybierzesz mięso i wędliny Kawiks najwyższej jakości, które posiadają prosty skład i nie zawierają konserwantów ani barwników.