Zdrowsze przekąski i słodycze? Praca naukowców z Politechniki Łódzkiej | Szkiełko i oko
Naukowcy na całym świecie od lat pracują nad tym, by to, co jemy było coraz zdrowsze. Wiele z tych badań dotyczy tłuszczów. Dzięki pracy naukowców z Politechniki Łódzkiej od jakiegoś czasu możemy sięgać po nieco zdrowsze przekąski i słodycze. Pracownicy Instytutu Technologii i Analizy Żywności uczelni przez kilka lat pracowali nad technologią żywności o obniżonej zawartości kwasów tłuszczowych trans lub nawet całkowicie ich pozbawionej. Więcej o tym w rozmowie z prof. Grażyną Budryn i prof. Dorotą Żyżelewicz. Zaprasza Monika Czerska.

Posłuchaj audycji i dowiedz się więcej:
Nazwa | Plik | Autor |
Zdrowsze przekąski i słodycze? Praca naukowców z Politechniki Łódzkiej | Szkiełko i oko | audio (m4a) audio (oga) |