“Łódzkie gotuje” – rozpoczęły się warsztaty kulinarne dla mieszkańców regionu
Zgierzanom zdecydowanie urośnie dziś (24.08) apetyt. Zainaugurowano warsztaty kulinarne pod hasłem “Łódzkie gotuje”.
Spotkanie w stolicy powiatu zgierskiego zainaugurował pokaz przyrządzenia combra z królika z jabłkiem, który przyrządził kucharz Tomasz Tracz. – Jest to mięso specyficzne. Osoba, która nie posiada doświadczenia na pewno przegotuje to mięso. Pokazuję technikę “sous vide”, która gwarantuje, że będzie ono soczyste i w odpowiedniej temperaturze – podkreśla Tracz.
Posłuchaj i dowiedz się więcej:
Nazwa | Plik | Autor |
“Łódzkie gotuje” – rozpoczęły się warsztaty kulinarne dla mieszkańców regionu | audio (m4a) audio (oga) |
Uczestnicy podczas warsztatów mieli do przygotowania cztery tradycyjne dania z naszego województwa, w tym knedle z truskawkami i chłodnik.
Warsztaty kulinarne potrwają do godz. 16.00. Kolejne spotkanie zaplanowano na 2 września w Pabianicach – szczegółowe informacje dostępne są TUTAJ.
ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI ZE ZGIERZA |