Spółdzielnia w Łowiczu wspomoże restauratorów zamawiając posiłki dla pracowników
Zamiast posiłków w torebkach, konserwach i pudełkach ze sklepowych półek świeże obiady od łowickich restauratorów – to pomysł spółdzielni mieszkaniowej na wsparcie branży gastronomicznej w trudnym czasie epidemii.
Łowicka Spółdzielnia Mieszkaniowa wspiera lokalnych restauratorów. Zakład zamawia posiłki w łowickich restauracjach. Prezes spółdzielni Mariusz Siewiera – podkreśla, że posiłki nie należą się pracownikom administracji, tylko osobom z ekip remontowych pracującym w terenie. -Łowicka Spółdzielnia Mieszkaniowa zobligowana jest do tego, aby zabezpieczyć posiłki regeneracyjne. W tym roku nie będziemy kupować słoiczków i innych takich dań gotowych, tylko zamawiamy właśnie u dostawców. A koszty będą identyczne, jeśli nawet nie mniejsze, jak w latach poprzednich – mówi prezes Siewiera.
Na zapytanie ofertowe w tej sprawie odpowiedziało pięć lokali. Zarząd spółdzielni podjął decyzję, że co miesiąc posiłki – 25 obiadów dziennie – zamawiane będą u innego dostawcy. Właścicielka jednej z łowickich restauracji docenia pomysł i pomoc spółdzielni. Podkreśla, że nie wybrano tylko jednego lokalu. -W tych czasach to każda pomoc jest cenna i fajny pomysł. Według mnie pan prezes podjął bardzo fajną decyzję, żeby rozdzielić to pomiędzykilkalokali gastronomicznych – mówi restauratorka.
Spółdzielnia ma obowiązek zapewniać posiłki regeneracyjne od 1 listopada do 31 marca. W tym czasie łowickie restauracje mogą liczyć na jej pomoc.
Koronawirus – co musisz wiedzieć?
ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU |