Powstał Przewodnik Kulinarny regionu łódzkiego
Znajdziemy w nim 50 specjalnie wyselekcjonowanych restauracji i szkół kulinarnych z Łodzi i województwa.

– Musiały to być dobre restauracje, sprawdzone – takie, które na pewno po jakimś czasie nie znikną. Mam to przestudiowane, ponieważ znam wszystkie restauracje, które znajdują się w Łodzi. Od 15 lat organizuję Festiwal Dobrego Smaku i to był klucz przy wyborze. Wszystkie kawiarnie, restauracje, które znajdujące się poza Łodzią, dobrałam z polecenia i opinii internautów – wyjaśniła autorka przewodnika Barbara Sokołowska-Urbańczyk.
Przewodnik ma służyć budowaniu tzw. turystyki kulinarnej. Sławomir Macias z biura promocji Urzędu Miasta Łodzi przekonuje, że Łódź staje się gorącym punktem na kulinarnej mapie Polski.- Jeśli podpytamy warszawiaków, wrocławian czy ludzi z Poznania o Łódź, to prawdopodobnie będą mówili o Manufakturze, ulicy Piotrkowskiej, ale także o OFF-ie, który stał się wizytówką alternatywnej gastronomii. Mamy bardzo dużo ciekawych propozycji tradycyjnej kuchni lokalnej – dodał Macias.
Oprócz opisów, w Przewodniku Kulinarnym znajdziemy kupony rabatowe ze zniżką do wszystkich opisanych restauracji.”Przewodnik Kulinarny Łódzkie 2019″ przygotowany został w dwóch językach: polskim i angielskim.
ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU |