Walentynkowe fit śniadanie Karoliny Zajkowskiej | Pogotowie kulinarne
Autorka bloga “Spektrum smaku” i stylistka jedzenia postarała się aby było smacznie i estetycznie!!! Wyjątkowy przepis na zdobycie serca ukochanej lub ukochanego! Magiczny składnik: CZEKOLADA! Śniadanie, lub jak kto woli deser jest bez glutenu i bez dodatku cukru!

Składniki:
250g mrożonych owoców leśnych lub malin / truskawek
2 bardzo dojrzałe awokado
1 banan
2 owoce kiwi
2 łyżki dobrej jakości kakao
2 łyżeczki sproszkowanej stewii
płatki kokosowe
100ml mleczka koksowego
opcjonalnie 25g odżywki białkowej o smaku czekolady
Obrane kiwi kroimy w plastry i układamy (albo próbujemy;)) na bokach słoiczków. Mrożone owoce blendujemy razem mleczkiem kokosowym. Masa będzie kwaskowa – o to nam chodzi. Przekładamy ją do słoiczka, uważając, aby nie pobrudzić ścianek powyżej. Na górę plasterki banana. Teraz pora na awokado. Obieramy je i blendujemy razem ze stewią i kakao. Tutaj możecie dodać również odżywkę białkową, będzie jeszcze bardziej FIT 😉 Czekoladową masę układamy na bananach. Na górę wkładamy ewentualnie pozostały mus owocowy lub od razu dekorujemy płatkami kokosowymi i świeżą miętą. Gotowe!
Nazwa | Plik | Autor |
Śniadanie na Walentynki | audio (m4a) audio (oga) |