W Łodzi rusza Festiwal Dobrego Smaku [ZDJĘCIA]
Tematem tegorocznej edycji będą kuchnie narodowe. W Łódzkich restauracjach i lokalach będzie można spróbować festiwalowych dań m.in. kuchni gruzińskiej, japońskiej oraz oczywiście polskiej.
Głównym wydarzeniem jest konkurs dla restauratorów na najlepsze danie festiwalowe. Każda z dopuszczonych do drugiego etapu restauracji przygotowuje: danie główne, a kawiarnie: deser i napój, bary i puby – koktajl alkoholowy, zgodne z tematem przewodnim.
Dania oceniane są przez anonimowe jury złożone z szefów kuchni oraz publiczność w głosowaniu SMS.Oprócz konkursu głównego, w ramach festiwalu będą odbywały się wydarzenia towarzyszące:warsztaty kulinarne,Szkoła Dobrego Smaku dla Dzieci z uczestniczkami Junior MasterChef,wieczory degustacyjne,spotkania z podróżnikami.
ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU |