Festiwal Smaków w Uniejowie
W Uniejowie, w powiecie poddębickim, weekend (14-15 kwietnia) był świętem smakoszy. Zorganizowano tam V edycję Festiwalu Smaków.

By wziąć udział w festiwalu należało mieć ze sobą Paszport Degustatora. Można było skosztować 19 potraw, które miały jednak motyw przewodni. Potrawy oceniano, by nagrodzić zwycięski lokal. Robili to klienci, ale też komisja złożona z ekspertów. Zasiadał w niej między innymi, Włoch Alessandro Ceci, rekordzista Guinessa w pieczeniu pizzy, oraz finalista programu Master Chef, Adam Kozanecki.
Nazwa | Plik | Autor |
Festiwal Smaków | audio (m4a) audio (oga) |
Restauracja ze zwycięskim daniem otrzyma Lilię Smakosza i tytuł Najbardziej Apetycznego Miejsca w Uniejowie.
ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z SIERADZA I REGIONU |