Słynny holenderski kucharz i uczeń łódzkiego liceum przygotowali wspólnie charytatywną kolację
Ayt Erdogan oraz 18-letni Hubert Jabłoński przyrządzili czterodoniowy posiłek w jednej z łódzkich sal bankietowych. Impreza kulinarna odbyła się w ramach programu “Młodzi utalentowani”.
Dzięki programowi Fundacji Innopolis, Hubert Jabłoński wkrótce może zostać kulinarnym objawieniem Europy.
– On w zasadzie jest już pracownikiem Ayta. Po skończeniu szkoły wyjeżdża do Holandii, aby tam pracować. Był w sierpniu na praktykach w Utrechcie w jego restauracji i panowie zaprzyjaźnili się tak bardzo, że dziś gotują razem – mówiprezes Fundacji Innopolis Tomasz Bilicki.
Autorytet, profesjonalista i kucharz, którym chce stać się w przyszłości. Tak opisuje szefaAyta Erdogana, Hubert Jabłoński. – Z mistrzem pracuje się doskonale. Wyjazd do Holandii i praca pod jego okiem jest dla mnie okazją do spełnienia marzeń. Teraz wszystko zależy od mojej ciężkiej pracy – dodaje nastolatek.
Dochód z kolacji przeznaczony będzie na wsparcie kolejnych uczestników projektu “Młodzi utalentowani” Fundacji Innopolis.
ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU |