Łódzka kuchnia regionalna | Jestem eko
“Łódzka kuchnia regionalna” jest kontynuacją wydanej dwa lata temu książki “Łódzka kuchnia czterech kultur”. Tym razem autorki zabierają czytelnika w podróż po przepisach kulinarnych całego województwa. W książce znalazło się 28 przepisów.
Autorskie wersje tradycyjnych potraw przygotowali: Wiesław Bober z restauracji Wzorcownia w Pabianicach, Urszula Czyżak z Lawendowych Term w Uniejowie, Kamil Skrok z Filharmonii Smaku, Sebastian Spychała z Piwnicy Łódzkiej, Szymon Stach z Quale Restaurant, Maciej Kowalski z Restauracji u Kretschmera i Adam Kuty z Galicji. Autorką zdjęć jest Magda Klimczak, łódzka fotografka kulinarna i autorki bloga Dare to Cook. A ilustracje wykonała Ani Świątek, studentka łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych.
Nazwa | Plik | Autor |
“Łódzka kuchnia regionalna” książka Izabeli Borowskiej i Agaty Zarębskiej | audio (m4a) audio (oga) |