Czas na ucztę. Rozpoczął się Restaurant Week
30 łódzkich restauracji bierze udział w X jubileuszowej edycji Restaurant Week. W tym roku tematem przewodnim jest hasło “Okazja do świętowania”.
Każda z biorących udział w festiwalu restauracji, przygotowuje autorskie, trzydaniowe menu inspirowane tematem przewodnim w cenie 49 zł. W jubileuszowej edycji na gości czekać będzie również niespodzianka pod postacią aperitifu. – Zapraszamy na nasza stronę internetowa, www.restaurantweek.pl, tam wszystkie restauracje z całej Polski, pokazują swoje festiwalowe menu. Wcześniej rezerwujemy stolik i na dany dzień, na daną godzinę przychodzimy do restauracji, gdzie otrzymujemy przystawkę, danie główne i deser w festiwalowej cenie – mówi Igor Jankowski, jeden z organizatorów Restaurant Week.
Organizatorzy zapewniają też, że festiwalowe restauracje są co roku starannie selekcjonowane. – Główne hasło naszego festiwalu, to festiwal najlepszych restauracji i rzeczywiście staramy się wybrać najlepsze. Dobieramy je pod kątem autorskiej kuchni, ciekawych szefów kuchni i konceptów, a przede wszystkim ciekawych smaków – zapewniają.
W tegorocznej edycji festiwalu, w całej Polsce weźmie udział 400 restauracji. W ramach festiwalu odbywają się także wydarzenia towarzyszące, w tym warsztaty kulinarne. Restaurant Week potrwa do 31 października.