Zielone Smaki Łodzi | Jestem Eko
W dniach 13-15 października szykuje się prawdziwa roślinna uczta – IV edycja festiwalu Zielone Smaki Łodzi. W tym roku impreza odbędzie w się pod hasłem “Awangarda na talerzu”.

W planach m.in. konkurs festiwalowy z udziałem 20-u restauracji i kawiarni, warsztaty kulinarne z szefem kuchni restauracji U Kretschmera, warsztaty wegańskiego sushi, spotkanie z wegańskim lekarzem. Finał festiwalu uświetni koncert zespołu Hańba.
Zielone Smaki Łodzi to największa w Łodzi i jedna z największych w Polsce imprez poświęconych kuchni roślinnej. Przez trzy dni łódzcy restauratorzy wspinają się na wyżyny swych kucharskich talentów, by zaserwować festiwalowej publiczności niepowtarzalne wegańskie potrawy w kategorii dania głównego lub deseru. Amatorzy niebanalnych doznań kulinarnych krążą zaś od lokalu do lokalu i w internetowym plebiscycie głosują na swoje ulubione przysmaki. Wydarzeniu towarzyszą warsztaty i spotkania ze znawcami kuchni roślinnej i nie tylko.
Nazwa | Plik | Autor |
Zielone Smaki Łodzi | audio (m4a) audio (oga) |