Kulinarne świętowanie w Łodzi. Zbliża się Restaurant Week
32 łódzkie restauracje wezmą udział w X jubileuszowej edycji Restaurant Week. W tym roku tematem przewodnim jest hasło “Okazja do świętowania”.

Każda z biorących udział w festiwalu restauracji, przygotowuje autorskie, trzydaniowe menu inspirowane tematem przewodnim w cenie 49 zł. W jubileuszowej edycji na gości czekać będzie również niespodzianka pod postacią aperitifu. -Zapraszamy na nasza stronę internetowa, www.restaurantweek.pl, tam wszystkie restauracje z całej Polski, pokazują swoje festiwalowe menu. Wcześniej rezerwujemy stolik i na dany dzień, na daną godzinę przychodzimy do restauracji, gdzie otrzymujemy przystawkę, danie główne i deser w festiwalowej cenie – mówi Igor Jankowski, jeden z organizatorów Restaurant Week.
Organizatorzy zapewniają też, że festiwalowe restauracje są co roku starannie selekcjonowane. -Główne hasło naszego festiwalu, to festiwal najlepszych restauracji i rzeczywiście staramy się wybrać najlepsze. Dobieramy je pod kątem autorskiej kuchni, ciekawych szefów kuchni i konceptów, a przede wszystkim ciekawych smaków – zapewniają.
W tegorocznej edycji festiwalu, w całej Polsce weźmie udział 400 restauracji. Restaurant Week rozpocznie się 20 października i potrwa 12 dni.