Technologia, praca, praktyka. Politechnika z Biurem Województwa Łódzkiego w Brukseli
Marszałek Witold Stępień oraz prof. Maria Koziołkiewicz, dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności podpiszą porozumienie między Województwem Łódzkim a wydziałem PŁ.
Politechnika Łódzka Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności – będzie ściśle współpracować z Regionalnym Biurem Województwa Łódzkiego w Brukseli. Dzięki współpracy mają powstać miejsca pracy w przemyśle spożywczym, zwiększone zostanie także wsparcie dla rolników i przedsiębiorców w województwie łódzkim.
Współpraca umożliwi wypracowywanie nowoczesnych technologii dla łódzkich przetwórców, zwiększona zostanie ich konkurencyjność i nastąpi ekspansja ekologicznej żywności na rynki zagraniczne.
Dodatkowo opracowana jest oferta dla studentów i kadry naukowej Wydziału, polegająca na rozszerzaniu międzynarodowej współpracy.