“Piwowary”. Łódzkie Targi Piw Regionalnych i Browarnictwa [ZDJĘCIA]
Podczas imprezy w nowej Hali EXPO, miłośnicy piwa mogą dowiedzieć się m.in. jak zbudować własny browar oraz jak rozpocząć produkcję. Przez dwa dni trwać będą warsztaty, szkolenia, prezentacje i degustacje.
!["Piwowary". Łódzkie Targi Piw Regionalnych i Browarnictwa [ZDJĘCIA] 1 34075 02c5c50194f36674e70e1f049216b8e3](/wp-content/archiwum/files/34075-02c5c50194f36674e70e1f049216b8e3.jpg)
Do degustacji przygotowano ponad 600 piw. – Idea jest taka, żeby zapoznać smakoszy z różnymi odmianamitrunku i zachwycić każde podniebienie. Prowadzimy dwustopniowy kurs sensoryczny, dzięki któremumożna stać się piwnym ekspertem – wyjaśniaGrzegorz Wiśniewski, wiceprezes spółki Interservis organizującej targi.
Podczas targów można spotkać zarówno hobbystów jak i specjalistów z dziedziny browarnictwa, którzy opowiadają o swojej pasji do złotego trunku. Wśród nich jest łódzki piwowar Borys Banasiak, który prowadzi własny browar rzemieślniczy. – Trzeba łączyć przyjemność i hobby z pracą. Sama znajomość procesu produkcji nie wystarczy, potrzebne są jeszcze udoskonalenia i tajemnicze składniki, które uczynią smak niepowtarzalnym.
Impreza potrwa w piątek do północy oraz w sobotęod godziny 13:00 również do północy. Targi odbywają się w Łodzi po raz czwarty.