“Podróż na sto stóp”. Filmowa i smakowita podróż do Indii
Na kolejnym Śniadaniu z Transatlantykiem zaserwują “Podróż na sto stóp”.
Śniadania z Transatlantykiem to cykl smakowitych spotkań filmowych w łódzkich restauracjach, które są wstępem do PGNiG Transatlantyk Festival, który odbędzie się 23-30 czerwca w Łodzi. Kolejne śniadanie inspirowane filmem “Podróż na sto stóp” (reż. Lasse Hallstrm) już 9 kwietnia o godzinie 11.00 w Lokalu. Francusko-hinduskie dania serwuje Marta Edmunds, znana łódzka Szefowa Kuchni, finalistka programu Top Chef oraz zwyciężczyni Festiwalu Dobrego Smaku.
“Podróż na sto stóp” w reżyserii Lasse Hallstrma to jeden z najpiękniejszych filmów o miłości do jedzenia. Ten smakowity obraz jest historią hinduskiej rodziny, która po przeprowadzce do Francji otwiera restaurację. Wysmakowane kadry stały się inspiracją dla Szefowej Kuchni łódzkiej restauracji Lokal, Marty Edmunds do stworzenia specjalnego menu, które będzie idealnym uzupełnieniem projekcji przygotowanej przez Transatlantyk Festival.
Pokaz oraz śniadanie inspirowane filmem odbędą się 9 kwietnia o godzinie 11 w restauracji Lokal (Al. Leona Schillera).
