Ciasto marchewkowe Agnieszki Grzelak – Michałowskiej
Agnieszka jest dziennikarką Polskiej Agencji Prasowej, wcześniej pracowała w Dzienniku Łódzkim. Jej mąż Grzegorz Michałowski jest fotoreporterem PAP. Potrafią razem gotować, świetnie się w tym odnajdują i uzupełniają. Posłuchajcie!!!
2 szklanki mąki, w szklanki startej marchewki, szklanka cukru, 4 jajka, kostka masła, pół szklanki żurawiny,łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka proszku do pieczenia, przyprawa korzenna, gorzka czekolada roztopiona w kąpieli wodnej i pokruszone orzechy włoskie do posypania ciasta
Mieszamy najpierw wszystkie składniki suche a potem dodajemy mokre i dalej mieszamy. A potem już tylko na 60 minut do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180-u stopni.
Nazwa | Plik | Autor |
Pogotowie kulinarne 5gr2015 Agnieszka Grzelak Michałowska (2) (1).mp3 | audio (m4a) audio (oga) |