Czekoladowe muffiny dwóch Julek i Marcinka
Cudowne dzieciaki z Domu w Łodzi przygotowały kolorowe i przesmaczne muffiny. A nad całością czuwały “szefowa kuchni” Anna Wasiak i Marta Libiszowska Jóźwiak.

3 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka maślanki, 2 i pół szklanki mąki, pół szklanki oleju, cukier waniliowy, 3 łyżeczki proszku do pieczenia i kilka sporych łyżek kakao, żeby były czekoladowe.
Najpierw mieszamy składniki mokre a potem dodajemy do nich składniki suche i cały czas mieszamy. A potem juz tylko do foremek i do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Do babeczek dodajemy lukier w ulubionym kolorze i dalej dowolne dodatki, co kto lubi – namoczone wcześniej rodzynki, żurawinę lub drobno pokrojone jabłko, a do posypania orzechy, wiórki kokosowe lub płatki migdałów.
Nazwa | Plik | Autor |
pogotowie kulinarne 6lut2016 Muffiny i Dom w lodzi.mp3 | audio (m4a) audio (oga) |