Łódzcy kupcy świętują i podsumowują rok pracy
Handlowcy z branży spożywczej w regionie łódzkim wzięli udział w obchodach Święta Kupca w Łodzi. Podczas tradycyjnego, corocznego spotkania – podsumowano m.in. ostatnie 12 miesięcy.

Przedsiębiorcy z województwa łódzkiego muszą walczyć o klientów, mówi prezes Łódzkiego Rynku Hurtowego “Zjazdowa”, Cezary Kołota. – Jest to permanentna walka z sieciami wielkopowierzchniowymi o klienta. Jeśli jednak klient zacznie szanować jakość, a nie tylko cenę, to mamy szanse – podkreśla Kołota.
Produkty spożywcze wartokupować w mniejszych sklepach, przekonuje dyrektor Zrzeszenia Kupców i Usługodawców w Łodzi, Blandyna Madejak. – Są bardziej świeże, towar jest przywożony codziennie, a nie przechowywany w chłodniach, tak jest np z owocami, warzywami czy nabiałem. Pieczywo także jest z codziennego wypieku, a nie z produktów głęboko mrożonych – wyjaśnia.
Tradycja Święta Kupca sięga lat trzydziestych.
ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU |