Natura połączona z tradycją. Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej
Przepisy przechowywane przez pokolenia, żadnych barwników i konserwantów, zdrowie, smak i zapach czerpane z natury. W łódzkiej hali Expo trwają targi NATURA FOOD.

Ponad 300-tu wystawców na blisko sześciu tysiącach metrów kwadratowych, prezentuje swoje produkty na największych i najważniejszych w Polsce i Europie Środkowowschodniej Targach Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD. Jednocześnie trwają również Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO.
Od piątku do niedzieli (2-4 października) w łódzkiej hali Expo można zapoznać się z ofertą producentów, przetwórców i dystrybutorów nie tylko żywności ale też naturalnych i ekologicznych kosmetyków, środków czystości czy sprzętu gospodarstwa domowego.
Wybór produktów jest ogromny, łączy je ekologiczne i tradycyjne wykonanie. Posłuchaj:
Nazwa | Plik | Autor |
Targi żywności | audio (m4a) audio (oga) |
NATURA FOOD i beECO to również wiele wydarzeń specjalnych. Cykl branżowych sesji warsztatowo-seminaryjnych, których wiodącym tematem będzie ekobiznes, będzie atrakcyjnym punktem dla przedsiębiorców i koproducentów, a w tym roku po raz pierwszy dla restauratorów i pracowników gastronomii. Tematyka spotkań dla branży oscylować będzie woków kwestii rozwoju branży produktów ekologicznych i żywności funkcjonalnej w Polsce.
Program tegorocznego BIOświęta obfitować będzie w sympozja i prelekcje dotyczące branży naturalnej żywności, zdrowego stylu życia oraz degustacji lokalnych specjałów niemal ze wszystkich zakątków Polski i nie tylko. Wśród atrakcji zaplanowano warsztaty i pokazy kulinarne, prowadzone przez kucharzy i miłośników gotowania. Entuzjaści dobrej kuchni będą mieli okazję wziąć udział w prezentacji dotyczącej bezglutenowej kuchni wegańskiej, Na smakoszy czarnego, orzeźwiającego napoju czeka natomiast Strefa Miłośników Kawy.
