Łódzki Kompot. Napój będzie promował lokalną wodę i sady
Łódzka woda zyskuje sławę również w regionie. Niebawem jej walory smakowe będą mogli docenić także pozostali mieszkańcy Polski.Wszystko za sprawą Łódzkiego Kompotu, produkowanego na bazie łódzkiej wody.

Romuald Bosakowski, prezes Zakładu Wodociągów i Kanalizacji: – To kolejny produkt regionalny wyprodukowany na bazie łódzkiej wody. Cieszy nas to, że przede wszystkim promujemy naszą wodę, czyli jej walory smakowe, bo zawiera dużo minerałów. Ale jednocześnie ta woda służy też rozwojowi miasta, tworzeniu miejsc pracy. Sława łódzkiej wody przekroczyła już granice miasta.
Choć, nie wykluczone, że do miasta powróci, bo producenci Łódzkiego Kompotu, zastanawiają się nad przeniesieniem produkcji do Łodzi. Niebawem produkt trafi też do sklepów.
Dawid Stengreciak, właściciel firmy produkującej Kompot: – Prowadzimy już rozmowy z sieciami sklepów i nie tylko. Gdy ruszy produkcja liniowa, natychmiast będziemy go również dystrybuowali do dużych siecii sklepów. Mogę tylko dodać, że zastanawiamy się nad tym, aby przenieść produkcję do Łodzi.
Łódzki Kompotprodukowany jest z najlepszych jabłek z sadów województwa łódzkiego, a producenci zastanawiają się teżnad wprowadzeniem nowych smaków.